Belföld

Edzésben a címvédő győri kosárlabdacsapat

Megkezdte a felkészülést a következő idényre a magyar bajnok UNI Győr női kosárlabdacsapata, amely szeretné megvédeni a címét és új trófeára is vágyik.

“A magyar mag egyben maradt, sőt, erősödött is, a külföldiek pedig később kapcsolódnak be a munkába” – mondta csütörtökön Fűzy Ákos vezetőedző. “A tavalyi keretből Rasheed Rita, Simon Zsófia, Semsei Barbara, Őri Györgyi, Nagy-Bujdosó Nóra, Laklóth Anna és Nagy Dóra maradt. Csatlakozott hozzánk a Pécsről igazolt Raksányi Krisztina, valamint Kecskemétről az egyik legnagyobb magyar centertehetségnek tartott Dobos Ágnes. A 16 éves kosaras egyelőre még nem szerződtetett játékosunk, de az a tervünk, hogy hosszú távon számítsunk rá.”

A légiósok közül az ausztrál Natalie Hurst és a lett Ieva Kublina szeptember első hetében kapcsolódik be a munkába, míg Chay Shegog érkezése attól függ, hogyan szerepel a tengerentúli WNBA-ben klubja, a Connecticut Sun. Legkorábban október elejére, közepére várható az amerikai játékos.

“Bajnokként nem lehet azt mondani, hogy megelégednénk a második hellyel, mint mondjuk tavaly” – tette hozzá Fűzy Ákos. “Egyértelmű, hogy szeretnénk megvédeni a címünket, jó lenne elhódítani a Magyar Kupát, s az Euroligában is szeretnénk felülmúlni a tavalyi teljesítményünket. Ha ugyanolyan szenvedéllyel és hittel állunk a munkához, mint egy évvel ezelőtt, ha a szakmai célokat magas szinten megvalósítjuk, s a sérülések is elkerülnek bennünket, akkor elérhetőek ezek a célkitűzések.”

A klubbal kapcsolatos hír, hogy az új névadóval várhatóan egy-két héten belül lezárulnak a tárgyalások. Ami már biztos, hogy a csapatot ősztől az adidas öltözteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik