Belföld

25 ezer állást hozna Orbán tollvonása?

orbán-viktor-tusnádfürdő (ingyenes, tusnádfürdő 2012)
orbán-viktor-tusnádfürdő (ingyenes, tusnádfürdő 2012)

Elég volt az Orbán-levelekből! A VDSZ felszólítja a kormányfőt, hogy ne költsön egy fillért se többé erre az álságos akcióra.

A vegyipari szakszervezet nem kér az újabb akciótervet népszerűsítő levélből. Elnöke felszólította Orbán Viktort, hogy keresse fel a szakszervezeteket, ha valódi párbeszédet szeretne a munkahelyek megvédéséről és tényleg kíváncsi az emberek véleményére. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke javasolja, hogy a kormányzati ötletek népszerűsítésére a miniszterelnök használja a közszolgálati médiát, az önkormányzati újságokat és médiafelületeket, vegye igénybe az állami cégek hirdetési pénzeit.

Székely Tamás úgy véli, a kormány eddig csak a hozzá közeli hirdetési vállalkozók munkahelyét védte azzal, hogy milliárdokat költött konzultációs akciókra és azok kampányára. Ezt a pénzt a jövőben a kormány munkahelyteremtésre vagy a munkahelyek megvédésére fordítsa. A VDSZ-elnök kudarcnak tartja, hogy új munkahelyek teremtése helyett a meglévők megvédésére külön akciótervet kell a kormánynak kidolgoznia. „Annak ellenére, hogy a miniszterelnök és környezete sikeres konzultációnak próbálja beállítani az egyre sűrűbb miniszterelnöki leveleket, csak a vak nem látja, hogy az érdemi párbeszédet üres, szemfényvesztő ál-konzultációk váltották fel” – emlékeztetett az érdekvédő. .

Az elnök felhívja a miniszterelnök figyelmét, hogy csak a gyógyszeriparban 15 ezer, az alumíniumgyártásban pedig 10 ezer munkahelyet tudna egyetlen tollvonással megvédeni, ha áthúzná minisztere rossz döntéseit. A VDSZ korábban a  konzultációs leveket hulladékként adta el, hgy a befolyó pénzből egy tál meleg ételt juttasson az éhező gyerekeknek.

Még 5 napig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultáció kérdőíveit, amelyben Orbán Viktor ezúttal gazdasági kérdésekben kérte ki az emberek véleményét – hangzott el a köztévé Híradójában. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta, eddig már közel 700 ezren válaszoltak a kérdésekre. Az eddigi tapasztalatok szerint főként a munkahelyek megvédése és új állások létrehozása érdekli a válaszadókat.

A sajtófőnök azt is mondta, hogy Orbán Viktor fontosnak tartja az emberekkel való együtt kormányzást, az ügyek közös eldöntését, így a kormány ősszel a konzultáció válaszainak megfelelő döntéseket terjeszt majd a parlament elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik