Belföld

Kevésnek bizonyult az óvodai férőhely Bordányban

Gyorsan megoldást kellett találni, miután kiderült: több lesz a gyerek szeptembertől, mint amennyit az óvoda elbír.

A bordányi óvoda működési engedélye 120 főre szól, de szeptembertől előreláthatóan tíz-tizenöt gyermekkel többen lennének benne a megengedettnél -értesítette a Szeged24-et a település alpolgármestere. Kiss-Patik Péter arról számolt be: ez jelenleg komoly feladat elé állítja mind az önkormányzatot, mert az óvoda épülete nem alkalmas újabb csoportszoba kialakítására, ahol el tudnák helyezni a több gyereket. Viszont sikerült egy olyan megoldást találni, amely mind szakmailag, mind gazdaságilag elfogadható -közölte az alpolgármester.

Így az általános iskola öreg épületét alakítanák át oly módon, hogy az alkalmas legyen a nagycsoportos ovisok fogadására. A jelenleg 37 fős nagycsoportot 2 csoportra bontva helyeznék el az épületben, “iskola-előkészítő óvodai csoport” néven.

Mindehhez az iskola épületében még augusztusban kialakítanának egy vizes blokkot és tisztasági festést is csinálnának az óvonők a szülők támogatásával. A nagycsoportosok rendszeresen használhatják majd az iskola tornatermét és bekapcsolódhatnak a művészetoktatásba is.

Az alpolgármester beszámolója szerint nehézséget jelenthet viszont az ebédeltetés: a jelenlegi helyzet szerint a nagycsoportosoknak át kell majd menniük az óvoda étterembe, ám tárgyalnak a szakhatóságokkal, hogy az étkeztetés az öreg iskola épületében is megoldható lehessen. Az alpolgármester szerint a magas gyermeklétszám miatt úgy tűnik: jövőre is szükség lesz az iskolai előkészítő csoport működtetésére, ám az ezt követő években iskolának ismét szüksége lesz a régi épület tantermeire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik