Belföld

Győriek az olimpiáról: meglepetések és csalódások

A tízedikről a nyolcadik helyre tornázta fel magát Magyarország a londoni olimpia éremtáblázatán. A sikereknek a győriek is örülnek, bár mint mondják, vannak csalódások is az ötkarikás játékokon.

Amikor megszólal a magyar himnusz, minden szurkoló egy emberként sír a sportolókkal. A 2012-es megmérettetésen is van okunk az ünneplésre, hiszen szinte nem telik el úgy egy nap sem, hogy kiválóságaink ne zsebelnének be egy újabb fényesen csillogó érmet, ezzel is növelve Magyarország tabellán elfoglalt pozícióját. Persze van, hogy keserű szájízzel néznek végig a rajongók egy-egy meccset, de a megszerzett medálok és pontok feledtetik az elkeseredettséget. Győr sportos város, így nem meglepő, hogy sokan és sokszor ülnek le a televíziók képernyője elé, hogy szorítsanak kedvenceikért.

Mindig a meglepetéseknek örülök a legjobban. Az első ilyen volt Szilágyi Áron, aztán csütörtökön Risztov Éva 10 kilométeres úszásban szerzett aranyérme, Lőrincz Tamás birkózó ezüstérme, vagy éppen az, hogy a férfi kézilabda csapat ott van a legjobb négy között. A Kammerer vezette férfi kajak négyes is belapátolta 1000 méteren az ezüst medált, ami szintén óriási eredmény. Persze vannak csalódások is, a férfi vízilabda válogatottnak hiába jósoltak dobogós helyet, ez a londoni játékokon nem jött össze. Természetesen minden megszerzett éremnek örülök, erőn felül teljesítenek sportolóink” – mondta Szabolcs a Győr24-nek.

Egy kicsit a vízilabdás fiúk miatt fájt a szívem, bár az hihetetlen lett volna, ha most is nyernek. A legutóbbi olimpián történt kizárás miatt, Risztov Éva volt a legnagyobb meglepetés, de Kammereréknek is nagyon örültem, igaz titkon, én aranyat szerettem volna látni a nyakukban, mert képesnek tartom őket a totális győzelemre. Az, hogy jelenleg a nyolcadik helyen állunk az nem csak, hogy bravúros, hanem egy igazi csoda. Egy ekkora országtól, elképesztő teljesítmény ez. Viszont a judósaink nagyon kevés figyelmet kaptak, méltánytalanul. Remélem, ez majd változik az eredmények tükrében” – ezt már Eszter újságolta portálunknak.

Az olimpiának még nincs vége, és bizony még mindig akadhatnak meglepetések, úgyhogy kedves győriek, szurkoljanak, ameddig csak lehet!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik