Belföld

Nagyító alá veszik az egyetemek gazdálkodását

Költségvetési főfelügyelőt rendelt ki a kormány az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez (ELTE), több felsőoktatási intézménynél pedig költségvetési felügyelő lesz - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.

Költségvetési felügyelő a Miskolci Egyetemnél, a Budapesti Gazdasági Főiskolánál, a Dunaújvárosi Főiskolánál, az Eötvös József Főiskolánál, a Nyíregyházi Főiskolánál, az Eszterházy Károly Főiskolánál működik majd. Szintén felügyelőt rendeltek ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Gyermekvédelmi Szolgáltató Központ, Esztergomi Gyermekotthon, Általános iskola és Szakiskolához, a Károlyi István Gyermekközponthoz, és a Magyar Országos Levéltárhoz.

A kabinet felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy az államháztartási törvény alapján gondoskodjon a felügyelők megbízásáról úgy, hogy kormánytisztviselőként  egyidejűleg több intézménynél is elláthassák tevékenységüket. Akik egyszerre kettő vagy több intézménynél töltenek be felügyelői posztot, azoknak a nemzetgazdasági miniszter –külön mérlegelés nélkül– főfelügyelői feladatkör ellátására irányuló megbízást ad.

A határozat határidőként augusztus 31-ét jelöli meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik