Belföld

Dávid Anna váltotta Bochkorékat

neo fm (neo fm)
neo fm (neo fm)

Megszólaltak a hírek a NeoFM-en. Reklámok is vannak, a Bumerángnak semmi nyoma.

A néma csend és a csak a zene után szerdára már megszólaltak a hírek a NeoFM-en. A hírolvasó – bemutatkozása alapján – Dávid Annáé jelen pillanatban az egyetlen emberi hang a rádióban. Pontosabban az egyetlen nem konzerv emberi hang, ugyanis a híreken kívül pár reklám és rádióazonosító szignál is felcsendül.

A rádió egyik korábbi munkatársa a Hír24-nek elmondta, miután a Neo stábja hétfőn felmondott, egy teljesen új csapatot verbuvált a rádió új tulajdonosa.

Kedden hírt adtunk arról, hogy egy nap csend után újra megszólalt a NeoFM, ám a hallgatók meglepetésére a hétfői műsor volt hallható a rádióból. A Hír24 megkereste Berényi Attilát, a rádió volt hírigazgatóját, aki szerint a tulajdonos indíthatta el a tegnapi adást.

A Radiosite.hu cikke szerint a NeoFM új tulajdonosa péntekre ígért bejelentést, hogy hogyan tovább, addig állítása szerint előfordulhatnak műszaki szünetek.

Tartozásrendezés helyett üvöltözés

A Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. Az FM1 mintegy hatszázmillió forint műsorszolgáltatási díjat és a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt százötvenmilliós bankgaranciát.

Az FM1 június 19-én csődvédelmet kért, valamint ötszázmilliós váltót ajánlott fel tartozása fejében, ám ezt a hatóság nem fogadta el.

A rádiót később öt forintért – plusz az adósság átvállalásáért – megvásárolta a Medveczky Mihály ügyvéd tulajdonában álló Dr. M-MEDIA Kft. Medveczky az [origo] összeállítása szerint a „semmiből bukkant fel”, a Neo mára felmondott dogozói semmit nem tudnak róla. A lap azt írja a Zalatnay Sarolta jogi képviselőjeként elhíresült ügyvéd – akinek ügyvédi tevékenységét a kamara már felfüggesztette – nemcsak a hatóság felé fennálló tartozás rendezését ígérte meg, hanem az elmaradó fizetésekkel kapcsolatban is sokáig hitegette a stábot, de közben a szerkesztőségben nem volt már WC-papír, kiégtek a lámpák és nem lehetett nyomtatni sem – mesélte az egyik alkalmazott az [origo]-nak. Egy másik rádiós szerint már az első perctől kezdve paprikás volt a hangulat az új főnök stílusa miatt, elmondása szerint Medveczky egy stábmegbeszélésen még Bochkor Gábort is „leüvöltötte” azzal, hogy itt ő a főnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik