Belföld

Riasztás! Heves zivatarok csapnak le

Villám vihar (ingyenes, villám, vihar, )
Villám vihar (ingyenes, villám, vihar, )

Narancsszínű riasztást adott a meteorológiai szolgálat Budapestre és környékére, a várható heves zivatarok miatt, a tomboló hőség közepette.

Miközben az egész ország narancsszínbe borult az erős hőség miatt, Pest megyében és környékén a heves zivatarok miatt adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. A fővárosban, ahol ma kezdődött el a huszadik Sziget fesztivál, károkozásra képes szélrohamokra, viharos erejű szélre, valamint jégesőre kell számítani.

A Velencei-tónál másodfokú viharjelzés van érvényben, ami azt jelenti, hogy magas hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen.

Borsodban már pusztított az időjárás. Szuhogy községben egy lakóépület tetőszerkezete omlott le a heves viharban. Szerencsére senki sem sérült meg. Szombaton kora este diónyi, sőt annál nagyobb jégdarabok is estek az észak-borsodi Kazincbarcikán és környékén.

Vasárnap napközben és éjjel nagyobb eséllyel az ország északi, északkeleti részén, illetve estétől a délnyugati országrészben alakulhat ki zivatar – olvasható a met.hu oldalon. Közben marad a hőség, ami hétfőn tovább erősödik. Akkor a hőmérséklet elérheti a negyven fokot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik