Belföld

Hétfőn elkezdődik a szegedi Vásárhelyi Pál utca szélesítése

Hétfőn elkezdődik a szegedi Vásárhelyi Pál utca második szakaszának szélesítése, az uniós támogatással megvalósuló beruházás idejére az 5-ös és az 55-ös főutat összekapcsoló út egy része egyirányú lesz.

Nemes Szilvia, a a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. kommunikációs főmunkatársa közölte, az építkezés idejére egyirányú lesz a Vásárhelyi Pál utca Bakay Nándor utca és Kenyérgyári út közötti szakasza, a Kálvária sugárút felé.

A Vásárhelyi Pál utca komplex felújítási munkáit és a rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna továbbépítését a közbeszerzés nyerteseként a Colas Út Zrt. végzi el 564 millió forintért.

A Vásárhelyi Pál utca rekonstrukciója 206,9 millió forintos uniós és hazai támogatással valósul meg, a főgyűjtő csatorna kialakításának költségeit pedig a vízügyi építési alap fedezi. A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv épül a Bakay Nándor utca és a Kenyérgyári út közötti szakaszon. Mindkét oldalon kerékpársávot és járdát alakítanak ki, négy autóbuszmegálló készül utasváróval, és 20 kerékpártámaszt is kihelyeznek.

A Vásárhelyi Pál utca felújításának első ütemében elkészült főgyűjtő csatorna továbbépül a Kálvária sugárútig, honan ideiglenes nyomóvezeték vezet majd a Sancer-tavi befogadóig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik