Belföld

Felmentették Gál András Leventét

Az érintett kérésére felmenti Gál András Leventét kormánybiztosi megbízatásából Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 1-jei hatállyal.

A Jó Állam Fejlesztési Koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos hétfőn levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, amelyben kifejti, hogy az általa ellátott feladatok szeptember 1-jéig várhatóan olyan előrehaladást érnek el, melyek már nem indokolják a továbbiakban ennek a kormánybiztosi tisztségnek a fenntartását, ezért ettől az időponttól kéri felmentését.

Gál András Levente álláspontja szerint a feladatok és a hatáskörök a rendes ügymenetben is elláthatók lesznek, különös tekintettel a Magyary Program legújabb változatának augusztus végi megjelenésére. Indoklásában a kormánybiztos kitér arra is, hogy mindig feladathoz indokolt rendelni tisztséget – olvasható Havasi Bertalan sajtófőnök közleményében, amely szerint Gál András Levente levelében köszönetét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök bizalmáért és azért, hogy “ilyen kritikus időkben és jelentős ügyekben szolgálhatta Magyarországot“.

A miniszterelnök a hétfői napon megkapta Gál András Levente levelét, és – megfontolva a kormánybiztos érveit – elfogadta lemondását, 2012. szeptember 1-jei hatállyal. Orbán Viktor egyben köszönetet mondott Gál András Leventének a magyar közigazgatás újjászervezése érdekében végzett munkájáért – zárul a miniszterelnöki sajtófőnök tájékoztatása.

A napokban került nyilvánosságra, hogy a kabinet augusztus 31-i hatállyal felmentette Baán Lászlót, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójával kapcsolatos feladatok ellátásáért, Budai Gyulát, az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért, továbbá Ókovács Szilvesztert, a Magyar Állami Operaház irányításáért felelős kormánybiztost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik