Belföld

Al Di Meola a Fehérvári Zenei Napokon

fezen (fezen)
fezen (fezen)

Augusztus elsején kezdődik a FeZeN.

A 16. alkalommal megrendezendő fesztivál az eddigi három helyett négynapos lesz. Korábban Kovács Antal főszervező elmondta, hogy a nulladik napon a “rock and roll mellé kultúrprogram is kerül”, amelynek keretében fellép Al Di Meola, valamint a hazai dzsesszélet néhány kiválósága.

A több alkalommal a világ legjobb dzsesszgitárosának megválasztott zenészt többek között magyar dobosa, Kaszás Péter kíséri. Di Meola először játszik Székesfehérváron, csakúgy, mint a fesztiválon szintén “újonc” Vörös Janka Group vagy Harcsa Veronika és kvartettje, valamint Gyémánt Bálint. Augusztus elsején rajtuk kívül színpadra lép még a Budapest Bár, valamint Ferenci György és a Rackajam.

A rendezvény másik újdonsága az elektronikus zene megjelenése a kínálatban. A fesztivál idején két helyszínen várják a műfaj kedvelőit, ahol zenél többek között Julia Carpenter, Antonyo, a Karmatronic, a Cooky & MGee, a Wondawulf, Dublic és Infragandhi is. A záró napon, augusztus 4-én Chicane és Nick Warren pörgeti a lemezeket és jelen lesz a belga Jimmy Van M is. A hazai “elektro élvonalat” képviseli majd Ludmilla, Palotai, Cadik, Dandy, Jámbor, Dr Hoffman, Calman és Manic N.

A klasszikus heavy metal és rockzene továbbra is a középpontban lesz a székesfehérvári MÁV-pályán és a FeZeN Klubban. Az első napon az amerikai Machine Head és a Testament lép fel, amelyek a trash metál élvonalát képviselik, csakúgy, mint a brazil Sepultura vagy a német Kreator.

A hazai zenekarok közül is sokan koncerteznek: színpadra lép mások mellett Péterfy Bori & a Love Band, a 30Y, a Cadaveres, a Kalapács, a Lord, az Akela, az Edda, a Heaven Streeet Seven, a Moby Dick, a Magashegyi Underground, a Pokolgép, a Vad Fruttik, a Carbonfools, az Ossian és a Tűzmadár is.

A FeZeN programja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik