Belföld

Ma kezdődik a Művészetek Völgye

Kapolcson és Taliándörögdön összesen 28 helyszínen 550 program, 700 fellépő várja a völgybarátokat.

Az idei rendezvény család-, környezet- és emberbarát esemény, nem lesznek nagy színpadok és nagy helyszínek, helyettük kis közösségi tereken, falusi portákon fesztiváloznak.

Tíz napra a völgybe költözik Palya Bea a barátaival, a Kaláka együttes, valamint Földes László Hobo. A templomokban reneszánsz és barokk muzsika csendül fel, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara workshopokat, nyílt tanórákat tart. Lesznek népművészeti programok és bőven válogathatnak a zöld témák iránt érdeklődők is. A szervezők a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködésben minden napra kínálnak túralehetőséget és helytörténeti sétákat ajánlanak. Idén is a völgy vendége lesz a Magyar Írószövetség.

Az augusztus 5-ig tartó rendezvényre háromezer forintos napijeggyel lehet bejutni, nyugdíjasok és diákok 2500 forintért kapják ugyanezt; 21 órától esti jegyet kínálnak 1300 forintért. Idén nem lesz tíznapos bérlet, helyette háromnapos hétvégi bérletet lehet venni 7000 forintért. A tíz éven alattiaknak ingyen látogatható a völgy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik