Belföld

A hétvégén kánikulában folytatódik a záporos idő

A hétvégén kánikula várható, a hőmérséklet maximuma a 35 Celsius-fokot is elérheti, de emellett továbbra is többfelé várható csapadék. A Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamán is számítani lehet záporra, zivatarra – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön.

Gaál Áron elmondta: csütörtök éjszaka már kevesebb helyen, pénteken napközben viszont ismét többfelé várhatók záporok, zivatarok, amelyeket helyenként viharos széllökés, jégeső, felhőszakadás kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadások miatt péntekre az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki, ami azt jelenti, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Gaál Áron azt mondta: szombaton kevés helyen, inkább estétől és elsősorban északnyugaton lehet számítani esőre. Emellett viszont kánikulára kell számítani, a hőmérséklet maximuma 30-35 fok között alakulhat. Vasárnap hasonlóan meleg idő várható, ekkor elsősorban az északi országrészben lehet számítani zivatarokra, amelyek kíséretében jégeső is előfordulhat, valamint a szél is viharossá fokozódhat.

A jelenlegi előrejelzések szerint a Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futamán jó eséllyel alakulhat ki zápor, illetve zivatar Mogyoród térségében – mondta a meteorológus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik