Belföld

Megbízhatósági tanúsítványt nyert az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.

Elnyerte az üzleti megbízhatóság nemzetközi elismerését, az AAA Soliditet-tanúsítványt az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft., az Alpha-Vet Befektetési Holding Zrt. legnagyobb tagvállalata - mondta el a magyar tulajdonú vállalkozás marketing- és PR-igazgatója.

Mozsár Andor tájékoztatása szerint a tanúsítványt AAA, AA, illetve A jelzéssel azok a vállalatok kaphatják meg, amelyeknek stabil a pénzügyi alapjuk, jó a fizetőképességük, nincsenek lejárt határidejű tartozásaik, nem indítottak ellenük csődeljárást, és a velük való üzletkötés kockázata rendkívül alacsony.

Ahhoz, hogy elnyerjék a tanúsítványt, a cégeknek meg kell felelniük a svéd Bisnode csoport által kidolgozott, több száz változót figyelembe vevő, Soliditet minősítési rendszernek. A szigorú követelményeknek Magyarországon csak a vállalkozások töredéke, a legmagasabb AAA tanúsítvány kritériumainak például csak a cégek 0,63 százaléka felel meg.

Az elismerést kiérdemlő székesfehérvári székhelyű Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állateledelek és állatgyógyászati termékek nagykereskedelmi értékesítésével foglalkozik. Stabil gazdálkodást folytat, tavaly 11,3 milliárd forint árbevételt ért el, adózás előtti eredménye 458 millió forint, mérleg szerinti eredménye pedig 300 millió forint, saját tőkéje 3,5 milliárd forint volt.

A 18 tagvállalatot tömörítő, 2010-ben alapított Alpha-Vet Holding Zrt. is eredményesen gazdálkodik: tavaly év végén 12,5 milliárd forint saját tőkével rendelkezett, eredménye pedig 390 millió forint volt. A vállalatcsoportnak erős exportpiacai vannak, és jövőre egymilliárd forint bevételre számít kivitelből. Folyamatosan bővíti termékválasztékát, jelenleg 40-42 ezer cikket – állatgyógyászati termékeket, állateledeleket, kedvtelésből tartott állatok számára különféle termékeket – forgalmaz. Nagy figyelmet fordít szolgáltatásainak bővítésére, fejlesztésére is. Felismerve az e-kereskedelemben rejtő előnyöket, jelenleg a szolgáltatásaira és termékportfóliójára kialakított vásárlói és kommunikációs felület kialakításán dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik