Belföld

Kártérítés jár a megzsarolt szegedi vállalkozónak

Több 10 millió forintot ítélt meg jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék, annak a szegedi vállalkozónak, akitől 2001-től pénzt zsarolt ki egy szegedi nyomozó.

Összesen 155 millió forintot zsarolt ki két üzletembertől az a háromfős banda, amelynek tagjait 2003 nyarán fogták el budapesti kommandósok. A zsarolókra akkor csaptak le az Országos Rendőr-főkapitányság kommandósai, amikor a szegedi vállalkozó az utolsó részletet, 14 millió forintot adott át az egyik arab férfinak, aki azt állította, hogy ő csak tartozást vett át.

A mezőgazdasági termékek nagykereskedelmével foglakozó vállalkozót a két arab mellett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztályának egykori vezetője, Kumbor Tibor zsarolta annak idején. Az egyik arabot 2008 novemberében Gyönk közelében egy álarcos férfi agyonlőtte – emlékeztetnek a Délmagyarország cikkében.

A szegedi vállalkozó kedden kereste meg a lap szerkesztőségét a Budapest Környéki Törvényszék 2012. július 6-án hozott jogerős ítéletével. A férfi azt mondta: csaknem 10 év után került pont a Kumbor-ügy végére, a bíróság jogerősen is megállapította, hogy Kumbor Tibor folytatólagosan zsarolta őt azzal, hogy ha nem ad pénzt neki, kiirtja a családját.

A Budapest Környéki Törvényszék egyetemlegesen kötelezte Kumbort és a másik arab férfit arra, hogy 30 napon belül fizesse meg a korábban átadott összeget kártérítésként a vállalkozónak. A bíróság rendelkezett a két vádlott tulajdonában lévő ingatlanok és ingóságok zár alá vételéről – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik