Belföld

Viharkárok a Dél-Alföldön is

Főleg kidőlt fák miatt riasztották a katasztrófavédőket.

A heves zivatarokkal kísért megérkezett front miatt folyamatosan riasztják a katasztrófavédőket – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A legtöbb bejelentés Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, és Békés megyékből valamint a fővárosból érkezett be a katasztrófavédelmi ügyeleti szolgálataihoz.

A szélsőséges időjárás miatt országszerte több mint kétszáz esetben kellett kivonulniuk tűzoltóknak. A lánglovagoknak leggyakrabban leszakadt faágakat és kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, de tíz esetben épületkárok helyreállításában is kellett dolgozniuk. Az erős szél ugyanis megbontott tetőszerkezeteket, vagy épületre dőltek fák. A legtöbb fakidőléssel a fővárosban kellett megküzdeni. Személyi sérülés azonban szerencsére sehol sem történt.

A szomszédos megyéket ugyan nem, de Csongrád megyét egyelőre elkerülte a front -mondta a Szeged24-nek a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Tátrai János arról számolt be: egyelőre nem kellett intézkedniük a más megyékben már említett, gyakori esetek miatt. A megyében egyelőre semmilyen fokú jelzés sincs a viharok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik