Belföld

Szilánk kontra Arcadom

A szegedi alvállalkozók veszítenek a legtöbbet a két nagyvállalat pénzügyi vitája miatt.

A károsult alvállalkozók érdekeit képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, Szabó Bálint sajtótájékoztatón ismertette az ügy hátterét. Számos alvállalkozó kereste meg a céget Szegedről és Szeged térségéből azzal a problémával, hogy nem fizették ki őket egy jelentős uniós támogatással megvalósult beruházásnál. A Szilánk Zrt. új, Szatymazon megvalósuló beruházásánál az alvállalkozók jelentős részének több tízmillió forinttal tartoznak – írja a SzegedMa.hu.

A két vitában álló fél homlokegyenest mást mond. Az Arcadom Zrt. szerint több száz millió forintra rúg annak a tartozásnak a nagyságrendje, amelyet nem fizetett ki neki a Szilánk cégcsoport. A beruházást elkezdte az Arcadom, de késésben volt, ezért a Szilánk megköszönte a munkát és alvállalkozókkal és egyéb vállalkozókkal fejezte be a projektet.

Az Arcadom által kiállított és ki nem fizetett számlák értéke 70-80 millió forint között mozog, a Szilánk cégcsoport tulajdonosa, Varga Gusztáv viszont mást állít. A vezető szerint az Arcadom tartozik nekik közel 200 millióval, hiszen késett, hibásan teljesített, és garanciális problémák is adódtak – összegzi a közvetítő.

Szabó Bálint arra kéri a két cégcsoport vezetőjét, hogy az alvállalkozókat engedjék el pénzükkel együtt, s hagyják őket tovább élni, a két cég pedig vagy tárgyalóasztalnál, vagy a bíróságon beszélje meg, hogyan szeretnék az ügyet egymással rendezni.

Az semmiképpen nem működhet ma Magyarországon, hangsúlyozta a közvetítő, hogy a jelentős, 10 milliárd feletti forgalmat megvalósító Arcadom, a másik oldalon a Szilánk által ma is használt, és a beruházás előnyeit élvező cégcsoport működése mellett alvállalkozók lehetetlenüljenek el, fejezte be Szabó Bálint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik