Belföld

Nyári TeÁtrium Békéscsabán közel ötven napon át

TeÁtrium néven új programsorozat kezdődött Békéscsabán szerda este, ötven napon át ingyenes verses és felolvasó színházi előadásokkal, zenével és koncertekkel várják a közönséget.

A békéscsabai TeÁtrium hű másolata a Szarvasi Vízi Színház Vers a víz fölött című programsorozatának, ahová tavaly százával érkeztek a látogatók, és a vártnál is nagyobb érdeklődés kíséri az idei nyári műsoros esteket – mondta el az MTI-nek Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

A TeÁtrium helyszíne Békéscsaba belvárosa, a Jókai Színház udvara – tette hozzá Fekete Péter, aki a rendezvény egyediségére utalva megemlítette, hogy minden estének önálló házigazdája lesz. A színház felkérésére a város ismert személyiségei családtagjaikkal fogadják a vendégeket, saját készítésű süteményekkel és a számukra kedves italokkal kínálják az estét megtisztelő barátokat, ismerősöket és az érdeklődő közönséget.

Szeretnénk, ha a nyári estéken erre sétáló emberek közül sokan térnének be hozzánk, ahol vers és zenehallgatás közben is tudnak beszélgetni egymással. Előadásaink ingyenesek, az érdeklődők számára a nézőtér szabadon ki- és bejárható, a TeÁtrium Békéscsaba újszerű és izgalmas nyári kulturális központja” – magyarázta az igazgató.

A Jókai Színház drámaíró-pályázatának legjobb tizenhárom alkotását is láthatja a közönség felolvasó színházi keretek között, a nézők szavazati alapján a legjobbnak ítélt egyfelvonásos drámát műsorára tűzi a teátrum. Szeptember első hetében a nyári színpadon láthatja a közönség Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című tragikomédiáját, Neil Simon-Marvin Hamlisch Kapj el című musicaljét és Zalán Tibor Papageno a metróban című darabját, és a TeÁtrium falai között kerül megrendezésre szeptember 8-án a békéscsabai Jókai Színház évadnyitó gálaestje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik