Belföld

Járai levelet írt az IMF-nek

levél (ír, levél, )
levél (ír, levél, )

Az MNB felügyelőbizottságának elnökeként az ellenzéki tagok szerepét tisztázta.

Kapcsolódó cikkek

Nem képviselhetik a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának álláspontját az fb ellenzéki párti tagjai – írta Járai Zsigmond, az fb elnöke a testület nevében Iryna Ivaschenkónak, az IMF magyarországi képviseletvezetőjének.

Járai ugyanis arról értesült a sajtóból, hogy az MSZP-t képviselő tagok tárgyalást kezdeményeztek a Nemzetközi Valutaalap Magyarországon tárgyaló delegációjával. Az index.hu úgy tudja, hogy a két ellenzéki taggal, Katona Tamással (MSZP) és Róna Péterrel (LMP) kedden délután találkozott az MNB-ben a küldöttség.

“Tájékoztatom arról, hogy a felügyelőbizottság álláspontját ők nem képviselhetik, a tárgyaláson elhangzottak csak magánvéleménynek tekinthetők” – hangsúlyozta Járai az MNB honlapján közzétett levelében.

A hatályos törvények értelmében a felügyelőbizottság hatáskörébe nem tartozik az MNB alapfeladatainak vizsgálata, valamint az alapfeladatok végrehajtásának mérlegre gyakorolt hatása. Ugyanígy nem hatásköre az MNB-t érintő jogszabályváltozások véleményezése – fejtette ki a levélben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik