Belföld

Helyreigazít a rendőrség

Zagyva György Gyula jobbikos honatya nem a melegfelvonulás után előállított személy társaságában érkezett meg a Kossuth térre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon az alábbi helyreigazítást tette közzé Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő kérésének megfelelően.

“Helyreigazítás A Rendezvénybiztosítás hírei percről-percre – záróközleménnyel frissítve (BRFK) hírösszeállításunkban tévesen állítottuk, hogy a 2012.07.07-ei eseményeken előállított személy Zagyva Gy. Gyula országgyűlési képviselő társaságában érkezett volna a helyszínre. A képviselő elnézését kérjük, amiért közleményünk szövegezésével azt a látszatot keltettük, miszerint közte és az előállított között bármiféle kapcsolat lett volna.”

Július 7-én Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az aznapi fővárosi rendőri intézkedések befejeztével arról adott tájékoztatást, hogy – mint mondta, nem a Budapest Pride rendezvénnyel összefüggésben – összesen tíz embert állított elő a rendőrség. Az előállítottakat egyebek mellett garázdaság bűncselekményével, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, valamint jogszerű intézkedéssel szembeni ellenszegülés szabálysértésével gyanúsítják.

A szóvivő akkor azt is közölte, hogy a Kossuth térről előállítottak egyike Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő társaságában érkezett. Ezt a bejelentést – a távirati iroda híre alapján – a Hír24 is felhasználta az eseményekről szóló összefoglalójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik