Belföld

Meggyilkolták a pécsi pszichológusnőt

rendőrök (ingyenes, )
rendőrök (ingyenes, )

Az eltűntként keresett rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét találták meg szerdán Pécsen, az áldozatot azonosította a rendőrség.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség internetes oldalán azt közölte, hogy az első adatok szerint a nőt megölték, a körülményeket vizsgálják. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez.

A vasárnap óta eltűntként keresett pszichológusnő holttestére szerdán délután egy férfi bukkant rá Ledina városrészben, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

A rendőrség még kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik