Belföld

Hogyan csináljunk milliárdokat?

forintok (pénz, )
forintok (pénz, )

Egy forint befektetése nélkül, néhány hónap alatt jutott milliárdos értékhez egy titokzatos kis szolnoki cég. Az atlatszo.hu riportja a Nyerges-birodalomról.

Cikksorozatban tárja föl az atlatszo.hu Nyerges Zsolt üzleti ügyeit. Az első részben azt mutatják be, hogyan lett rövid időn belül milliárdos vállalkozássá egy 1999 novemberében alakult szolnoki cég, amelynek fő tevékenysége malomipari termékek gyártásaként volt megjelölve, bár semmilyen kapcsolata nem volt a malomiparral – írja a hvg.hu.

Az atlatszo.hu szerint egy forint befektetése nélkül, néhány hónap alatt jutott milliárdos értékhez egy titokzatos kis szolnoki cég még 2000-ben, az ügyletet akkor két állami bank, az MFB és a Postabank is segítette. A kft.-ben hamarosan megjelent Nyerges Zsolt szolnoki ügyvéd, majd az évek során a vagyon a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép tulajdonába került.

Az atlatszo.hu közérdekű adatigényléssel fordult az ügyben érintett MFB-hez, de az állami bank egyelőre nem válaszolt a kérdéseikre. “Így nem tudhattuk meg, hogy milyen szerepe volt az ügyletben az akkor a banknál tanácsadóként dolgozó Simicska Lajosnak, akinek egyébként évekkel később az érdekeltségébe került a cég és vele együtt a vagyon is” – olvasható a riportsorozat első részében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik