Belföld

Caramel és Oláh Ibolya újságíróknak segít

oláh ibolya (oláh ibolya, )
oláh ibolya (oláh ibolya, )

Nagyszabású segélykoncertet szervez hat újságíró-szervezet a rászoruló újságírók megsegítéséért.

Caramel, Oláh Ibolya és Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa biztosan ott lesz azon a segélykoncerten, amit a MÚOSZ mellett öt újságíró-szervezet kezdeményezett. A cél a munka nélkül maradt, anyagi gondokkal küzdő újságírók megsegítése.

Keleti Éva, a MÚOSZ szociális bizottságának elnöke azt mondja, sokszor olyan neves újságírók fordulnak hozzájuk segítségért, akiknek a nevével egykor tele volt a sajtó, ma pedig megélhetési gondokkal küzdenek. A fotóművész hozzátette, felkérték a kiadókat, hogy támogassák a koncertet. Kezdeményezésükhöz a Hír24-et is kiadó Sanoma, a Ringier és az Axel Springer is csatlakozott, reklámfelülettel és készpénzzel is támogatva a koncertet.

Szinte elképzelhetetlen, hogy az ország több mint féltucatnyi újságíró-szervezete bármiben is egyetért. Ezért meglepetés, hogy a koncert szervezéséről együttműködési nyilatkozatot írt alá hat érdekképviselet vezetője. Frank Iván, a szervezőbizottság elnöke reményét fejezte ki, hogy az egyébként különálló szervezetek a jövőben szakmai kérdésekben is többet tudnak egyeztetni.

Az együttműködési nyilatkozatot a MÚOSZ mellett a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) jegyzi.

A novemberben a SYMA-csarnokban megrendezendő eseményről a néhány fellépőn kívül nem sokat tudni még. Augusztus végétől indítanak kampányt, hogy népszerűsítsék a háromórás koncertet, amelyen a magyar újságírás közmegbecsülésnek örvendő munkatársait is köszöntik majd. A jegyeket is ekkor kezdik el árusítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik