Belföld

Orbán elemzi a tanulságokat

orban_radio(960x640)(3).jpg (ingyenes, orbán a rádióban, )
orban_radio(960x640)(3).jpg (ingyenes, orbán a rádióban, )

A miniszterelnök a politikai kormányzás jegyében konzultációsorozatot folytat a Fidesz és a kormány politikai és társadalmi szövetségeseivel, illetve egyházi vezetőkkel - írja a Népszabadság.

Orbán Viktor július 16. és 31. között cserél eszmét azon politikai partnerszervezeteivel, amelyekkel 2010 márciusában, a parlamenti választások előtt szövetségesi szerződést írt alá. A miniszterelnök a választási partnerekkel, gazdasági és társadalmi szövetségesekkel az elmúlt két év tanulságait szeretné értékelni, egyszersmind áttekinteni a ciklus második felének legfontosabb feladatait.

Jövő hétfőn Orbán Viktor a KDNP-vel, mint “első számú” szövetségessel konzultál, Semjén Zsolt KDNP-elnökkel, miniszterelnök-helyettessel, Harrach Péter frakcióvezetővel és a párt szűk vezérkarával.

Mindemellett a miniszterelnök tárgyal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét (VOSZ) vezető Demján Sándorral, Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével, valamint más ágazati kamarákkal és egyházi vezetőkkel is.

Július 17-én érkezik Budapestre az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalóküldöttsége. Orbán Viktor a kéthetes konzultációsorozaton nemcsak helyzetértékelést ad, hanem fel is térképezheti, milyen széles lehet a kormány mozgástere az IMF-tárgyalásokon, “mit bírnak el” a gazdasági erők, munkáltatók és a civil társadalom szereplői.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik