Belföld

Állati olimpiát rendeznek a Vadasparkban

Hamarosan kezdődnek a nyári olimpiai játékok Londonban, ebből az alkalomból szombaton Zoolimpiára várják a sportolni is szerető állatbarátokat a Szegedi Vadasparkba.

A látogatók összemérhetik tudásukat, ügyességüket az állatokéval, és megtudhatják, mire képesek az emberek és az állatok ugyanazokon a próbákon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Napközben egyéni versenyszámokban lehet jeleskedni: távolugrásban a kengurukifutónál, liánmászásban a majmok mellett, nyújtózkodásban a tigrisekkel szemben, egy lábon állásban a gólyákkal együtt, éles látásban a sasokkal versengve. Aki végigcsinálja a Waldorf-iskolások és a Vadaspark önkéntesei által kitalált feladatokat, ajándékot kap, és nyereménysorsoláson is részt vehet.

Mindezek mellett – oldva a versengésből fakadó izgalmakat – önfeledt, tét nélküli szórakozások közül is válogathatnak a vendégek: lehet majd pónin lovagolni, kreatív játékokat kipróbálni, faműves játszóházban ügyeskedni, vagy éppen a Zoo Típusú Találkozások izgalmas állatbemutatóin, illetve állatsimogatóján részt venni.

A programok este, a sötétség beálltával is folytatódnak: a hagyományoknak megfelelően látványos etetésekre várják az érdeklődőket, akik az oroszlánok, hiénák, rozsomákok, pumák és a törpe vízilovak esti vacsorájára hivatalosak. Az éjszakai állatkerti túra résztvevői most első ízben a pápaszemes pingvinek esti halvacsoráját is megtekinthetik.
Két vacsorafelszolgálás között a Terráriumházban pedig bárki közelebbi kapcsolatba kerülhet a Vadaspark „csúszómászóival”, a békákkal, kígyókkal és gyíkokkal.

Este – az izgalmak fokozása érdekében – nem kapcsolják föl az állatkert sétányainak lámpáit, ezért a szervezők azt tanácsolják a vendégeknek, ne felejtsenek el zseblámpát magukkal vinni, mert bár világítóeszköz kapható a park ajándékboltjában, a korábbi években előfordult: akkora volt az érdeklődés, hogy ideiglenesen kifogytak a készletből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik