Belföld

Adrien, a zenei kötelékek útján

Van néhány város, ami Szekeres Adrien szívének nagyon kedves. Ilyen Győr is, ezért nem véletlen, hogy az énekesnő a megyeszékhelyen adja soron következő koncertjét. A Győr24 a főpróbán járt.

Klasszikus könnyedség – egy sokat sejtető cím, egy karakán hangú énekesnőtől. Szekeres Adrient imádja a győri közönség, és ez nemcsak annak köszönhető, hogy az előadó neve mellett már egy Emerton- és egy Arany Európa Művész díj is sorakozik. Egyszerűen megnyerő a személyisége, a szolid nőiessége, és az a nyugalom, amit folyamatosan áraszt a rajongói felé.

Adrien most egy különleges produkcióval érkezik a Rába partjára, hiszen július 11-én, szerdán, a Víziszínpadon a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretében adja elő slágereit. Vagyis a klasszikus és a könnyű zene fog találkozni, éppen a találkozások városában. „A műsorunk címe is azt takarja, hogy nagyon komolyan gondoljuk azt, hogy magas színvonalon szeretnénk szórakoztatni a közönséget. A műfajok összefonódása egy teljesen normális dolog, a klasszikus és a könnyű zene szépen elfér egymás mellett. Korábban már voltak hasonló szimfonikus koncertjeim, és bátran mondhatom, hogy a nézők is örömmel fogadták a stíluskeveredést” – mondta a Győr24-nek az énekesnő, a keddi főpróba szünetében.

Ami külön pikantériája az énekesnő győri szereplésének, hogy nemcsak a városban élők szeretik Adrient, hanem fordítva is, a művész is szívesen jön fellépni a megyeszékhelyre. „Van néhány város, ami különösen kedves a szívemnek, és ha leszámítjuk a Balatont, ahova nyaralni járok, akkor nagyrészt a koncertek azok, amelyek kötnek a városokhoz, és azok az élmények amelyeket a turnékról magammal viszek. Itt Győrben fergeteges estéim voltak, és az is érdekes, hogy vannak rajongóim, akik folyamatosan írnak és hívnak, hogy mikor térek már vissza. Győr a kultúra szempontjából is meghatározó, és ezt azért is merem kijelenteni, mert sok helyen jártam, sok mindent láttam, és itt valóban élen jár a kulturális vonal” – hangsúlyozta városunkhoz való kötődéseit Adrien.

A szerdai, Víziszínpadon tartott koncerten – esőhelyszín a Richter terem – a legismertebb Szekeres Adrien számok fognak felcsendülni, kitűnő muzsikusok részvételével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik