Belföld

Torlódások várhatók hétvégén is a határátkelőknél

Nem árt tájékozódni útnak indulás előtt.

Mivel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hőségriadóra való tekintettel szombat este tízig feloldotta a hét és fél tonnás kamionok belföldi közlekedésének korlátozását, megnövekedett teherforgalomra kell számítani az utakon, így az M5-ös autópályán és a nagyobb teherforgalmat lebonyolító határátkelőhelyeken is, például Röszkén, Tompán vagy Nagylakon.

Ráadásul a Törökországba tömegesen hazafelé tartó vendégmunkások miatt egyre élénkebb a forgalom a röszkei határállomáson, így hétvégén a kilépő oldalon nagyobb torlódásra kell számítani -tájékoztatta a Szeged24-et a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta: Röszkénél péntek délután már két órás volt a várakozási idő a személyforgalamban, amely ha annyira felduzzad hétvégén, hogy eléri a kocsisor az egy kilométerre lévő feljárót, akkor elterelik a forgalmat Tompa felé.

A szóvivő személyes tapasztalata szerint a várakozók zöme török vendégmunkás, akik vállalják és felkészültek a hosszú tortúrára. Legtöbbjük autójában van légkondicionálás, és azért jönnek tömegesen Röszke felé, mert a GPS erre vezeti őket, és a rendőrség minden erőfeszítése ellenére sem tud ezzel mit csinálni. Annak ellenére sem, hogy minden évben több nyelvű szórólapokkal és táblákkal tájékoztatnak a gyorsabb útvonalakról.

A rendőrség mindezért az javasolja: mindenki tájékozódjon útnak indulás előtt a várakozási időről. A magyar és a szerb állampolgárok választhatják a tiszaszigeti átkelőt is, amely reggel nyolctól este hatig van nyitva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik