Belföld

Lázár utódlása: már ketten a ringben

A kormánypártok is megnevezték hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltjüket.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltként Almási Istvánt indítja a szeptember 2-ai időközi, hódmezővásárhelyi polgármester választáson – közölték a kormánypártok elnökségei.

Almási István 18 éve önkormányzati képviselőként, 12 éve alpolgármesterként dolgozik Hódmezővásárhelyen. Ahogy arról a Szeged24 korábban beszámolt: Almási július elejétől polgármesteri jogkörben vezeti a várost, miután Orbán Viktor “kikérte” Vásárhelytől Lázár Jánost a Miniszterelnökség államtitkári posztjára. “Lázár János és Almási István szövetsége a legbiztosabb garanciát jelenti Hódmezővásárhely hosszú távú, töretlen ívű és kiszámítható fejlődésére” – olvasható a kormánypártok közleményében.

Almási szocialista színekben induló ellenfele Kis Andrea lesz. A 32 éves könyvtáros-tanárt az MSZP már korábban megnevezte. Kis Andrea két éve már volt kihívója Lázár Jánosnak, de akkor elbukott. Most azért vállalta újra a jelöltséget, mert szerinte sokan szeretnének változást a városban, és összefogásra szólította fel a demokratikus ellenzéki erőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik