Belföld

Gyurcsányék üdvözlik a Meleg Büszkeség Napját

Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (Gyurcsány Ferenc)

Bár maga Gyurcsány nem vonul.

A menet e honfitársainknak azt az igényét, követelését hivatott kifejezni, hogy a többségben lévő, heteroszexuális polgárokkal azonos jogok és lehetőségek illessék meg őket is.

A Demokratikus Koalíció közleményben üdvözli a szombati budapesti Meleg Büszkeség Napját, “leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű polgártársaink ünnepi felvonulását”.

Gyurcsány pártja így fogalmaz: “A menet e honfitársainknak azt az igényét, követelését hivatott kifejezni, hogy a többségben lévő, heteroszexuális polgárokkal azonos jogok és lehetőségek illessék meg őket is. A Demokratikus Koalíció támogatja a jogegyenlőség igényét, ezért nyújtott be az Országgyűlésnek nemrégiben törvényjavaslatot az azonos neműek házasságának lehetővé tételéről. A Demokratikus Koalíció elnöksége és parlamenti frakciója éppen ezért nagy létszámban képviselteti magát a menetben, és arra kéri a párt tagjait, támogatóit és minden szabadságszerető polgártársunkat, ha tehetik, legalább egy időre csatlakozzanak a menethez. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a korábbi évekkel ellentétben, idén külföldi útja miatt nem tud részt venni a tüntetésen, ezért a felvonulókat videoüzenetben üdvözli, amely facebook-oldalán (https://www.facebook.com/gyurcsanyf) megtekinthető.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik