Belföld

Bejött a jóslat: három órás torlódás Röszkénél

Kerüljünk Tompa vagy Tiszasziget felé, ha nem akarunk órákat várni a határátlépésre.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy azt ma kora reggel megírtuk : a rendőrök komoly torlódásra számítottak az utakon és a határforgalomban hétvégén. Jóslatuk be is igazolódott. A tömegesen hazafelé tartó török vendégmunkások miatt mostanra majd három órás várakozás alakult ki a röszkei határátkelőhelyen a kilépő személyforgalomban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szeged24-et.

Már tegnap is egy-két órát kellett vesztegelni, de a Szerbiába belépő kocsisor szombaton reggelre ismét visszatorlódott a magyar határátkelőhelyig, így az országból való kiléptetés tovább nem gyorsítható – közölte a rendőrség. Ez azt jelenti, hogy az autók Magyarországon mintegy két órás, míg Szerbia előtt mintegy egy órás várakozásra kényszerülnek, azaz három órát is igénybe vehet a határátkelés.

A rendőrség a gyorsabb átlépés érdekében azt javasolja az útrakelőknek: válasszuk a tompai vagy a magyar és szerb állampolgárok az este hatig nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt. Útnak indulás előtt pedig érdemes tájékozódni a rendőrség honlapján (www.police.hu), ahol folyamatosan frissítik az információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik