Belföld

Kalandpark épül a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadaspark pályázatot hirdetett meg egy Kalandpark építésére 47000 négyzetméteren.

Kalandpark létesítésére és üzemeltetésére pályázatot írt ki a Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft. Július 24-éig nyújthatják be ötletüket azok a magyar székhellyel rendelkező társaságok, akik a 47000 négyzetméternyi bérelt területen egy új kalandparkot építhetnek.

A Vadaspark szeretne egy új szórakozási lehetőséget, turisztikai attrakciót biztosítani a szegedieknek és a régió lakóinak. Nem anyagi okokból fontoltuk meg a terület bérbeadását, hanem hogy a város egy új idegenforgalmi célponttal bővülhessen Ezen felül céljaink közé tartozik a látogatók számának növelése is, így a két intézmény közötti együttműködés kölcsönösen hasznos lesz mindkét fél számára” – nyilatkozta a Szeged24-nek Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

A kalandpark semmiben nem befolyásolja majd a Vadaspark eddigi kinézetét és működését. „A Kalandpark egy teljesen különálló létesítmény lesz, mi csak a területet adjuk bérbe” – tette hozzá az igazgató.

Arról, hogy hogyan is fog kinézni majd az új park, még nincsenek adatok. A Vadaspark dolgozói jelenleg is várják a pályázókat.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik