Belföld

Fizetség nélkül maradnak a képviselők Esztergomban

tétényi éva (tétényi éva)
tétényi éva (tétényi éva)

Nincs pénz a tiszteletdíjakra. Augusztusban már a segélyeket sem tudják kifizetni. Bedől a város?

Esztergom költségvetésének egymilliárd forintos hiánya miatt júliustól Tétényi Éva független polgármester felfüggesztette a képviselők tiszteletdíjának kifizetését. A városháza sajtófőnöke, Váczy H. István elmondta, az összeg fejenként csaknem 100 ezer forint, ami havonta mintegy 1,5 millió forintot jelent.

Tétényi Éva emellett beszámolt arról, hogy a városi intézményeknek átutalták a negyedéves finanszírozáshoz szükséges összeget, számításai szerint segélyeket még egy hónapig tudnak fizetni, utána azonban elfogy a város pénze. A jövő héten tárgyal a Belügyminisztériumban, ám arról már nem beszélt, mit remél a találkozótól.

A testület többségét adó Fidesz frakcióvezetője önkényesnek nevezte a polgármester intézkedését, a képviselői tiszteletdíjak kifizetésének felfüggesztését. Steindl Balázs szerint a csütörtöki testületi ülésen erről a döntésről a polgármester nem szavaztatta meg a képviselőket, akik közül többeknek ez az egyetlen jövedelme.

Esztergom költségvetése azért küzd 1,1 milliárd forintos hiánnyal, mert az állam az esztergomi önkormányzattól inkasszóval leemeli az általa tavaly decemberben átvett intézmények működtetési költségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik