Belföld

A Klubrádió hatalmi arroganciát emleget

klubrádió (klubrádió, )
klubrádió (klubrádió, )

A Klubrádió szerint az NMHH döntésének célja nem lehet más, mint a kritikus média felszámolása.

A Klubrádió a hatalmi arrogancia újabb “minősíthetetlenül alacsony színvonalú próbálkozásának” minősítette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának azon döntését, amelyben a rádió pályázatát, valamint tíz másik csatorna beadványát érvénytelenítette.

A médiatanács csütörtökön döntött arról, hogy a 95,3 MHz-es frekvenciapályázat eredményének felülvizsgálataként született bírósági döntés alapján -– amely alaki hiányosságok miatt kizárta a győztesnek hirdetett Autórádió Kft.-t a pályázatból -, más pályázatok alaki megfelelését is átvizsgálja. Ennek eredményeként három frekvencia teljes, összesen tizenegy pályázatát zárta ki az eljárásokból.

A Klubrádió erre reagálva pénteki közleményében azt írta: a döntés célja nem lehet más, mint a kritikus média felszámolása. Szerintük azzal, hogy a három frekvenciapályázat összes szereplőjét diszkvalifikálta a hatóság, a médiatanács csak a saját alkalmatlanságáról tett tanúbizonyságot. A Fővárosi Ítélőtábla a hatóság által hivatkozott döntésével ugyanis nem alkotott új jogszabályt, hanem a meglévő betartatására kötelezte a testületet.

A csatorna úgy véli: a Médiatanács csütörtöki határozata nem a bíróság által előírtakat tartalmazzák, mivel nem zárta ki az Autórádió Kft.-t és nem hirdetett ennek megfelelően új győztest a 95,3 MHz-es frekvencia vonatkozásában.

“A Klubrádió ismét ellenőrizte saját munkáját, és megállapította: az összes lap szabályos aláírást tartalmaz és az anyag minden lapja folyamatosan számozva van egytől kettőszázharmincötig” – írták annak kapcsán, hogy a Klubrádió nem írta volna alá a pályamű lapjait, illetve nem számozta volna be azokat.

“Valótlanságokat állít a Klubrádió”

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió valótlan állításokkal igyekszik megtéveszteni a közvéleményt: nem igaz a többi közt az, hogy pályázatának összes lapja szabályos aláírást tartalmaz.

Kifogásolták a csatorna közleményének azon részét is, amely úgy szól: a bírósági ítélet “kimondta a pályázat eredményességét, amiből egyértelműen következik, hogy (a hatóság) nem zárhatja ki az összes pályázót”.

A médiatanács Szóvivői irodája ezzel szemben azt közölte, hogy a frekvenciapályázat eredményének felülvizsgálataként született bírósági döntésben az olvasható: a bíróság “az alperest e körben új eljárásra kötelezi”. A bíróság a maga alkotta ítéletével tehát pontosan meghatározza a médiatanács feladatát, vagyis az új eljárás lefolytatását.

“A Klubrádió e hamis állításokkal, stílustalan és valótlan minősítéseivel olyan szintre alacsonyodott, amit nemhogy egy tisztességes klubban, de még egy talponállóban sem szokás alkalmazni” – szerepel a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik