Belföld

Fokozottan ellenőrzik a motorosokat Szegeden

A következő egy hétben intenzíven, aztán visszatérően ellenőrzik a rendőrök a motorosokat Csongrád megyében.

A fokozott ellenőrzéssel a rendőrség célja a motorosok, segédmotorosok biztonságának javítása – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jászai Linda a Szeged24-nek elmondta: egy esetleges balesetnél a motorosok, segédmotorosok védtelenebbek, mint az autósok, ezért jobban és gyakrabban sérülnek, így az akció elsősorban a megelőzést szolgálja.

A tavalyi év első hat hónapjában Csongrád megyében 51 sérüléssel járó motorosbaleset volt, az idén ugyanebben az időszakban 39 – sorolta az adatokat a rendőrségi szóvivő. Ezért most egy hétig az akció során a motorosok Csongrád megye útjain bárhol számíthatnak ellenőrzésre.

Jászai Linda azt is elmondta: a fokozott ellenőrzésen a rendőrök vizsgálják többek közt a bukósisak-használatot, azt, hogy rendben vannak-e a megfelelő járművezetési és hatósági engedélyek, és szondáztatnak is, miután a motorosbalesetek gyakori oka az ittasság.

A szóvivő hozzátette: a szabálysértőket felszólíthatják, öt és ötvenezer forint közti bírsággal sújthatják, illetve súlyos esetben feljelenthetik őket. Ma délelőtt többek közt a szegedi rakparton ellenőrizték a motorosokat a rendőrök.     

Ajánlott videó

Olvasói sztorik