Belföld

Felfüggesztik a hőség miatt a kamionstopot

kamion (kamion)
kamion (kamion)

A hőségriadó miatt a szakminiszter felfüggesztette a hétvégi kamionstopot – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön.

A főszabály szerint július első szombatján lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása. A tehergépkocsik júliusban és augusztusban szombaton 15 óra és vasárnap 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A tartós kánikula miatt azonban, egészségvédelmi okokból, a nehéz tehergépkocsik korlátozás nélkül közlekedhetnek a következő hétvége mindkét napján. A járművezetők a szállítási feladatukat a vezetési és a pihenőidő betartása mellett megszakítás nélkül teljesíthetik, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban várakozniuk.

A kamionstop nyári rendje így a legkorábban július második szombatján léphet életbe. A korlátozás időszakos meghosszabbítása augusztus 31-ig tart.

A hőség egyébként a legfrissebb előrejelzések szerint lassan megkönyörül rajtunk. Jövő hét közepén már csak 30 fok körüli maximumokra van kilátás. Erről részletesen itt olvashat.

És azt tudta, hogy kánikularekorder lett Budapest? A világon csak egyetlen fővárosban mértek melegebbet szerdán. Ha kíváncsi arra, hogy hol, olvasson tovább!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik