Belföld

Két rendőrt gyanúsítanak az újszegedi bántalmazással

Két rendőrt gyanúsítottként, harmadik társukat tanúként hallgatta ki az ügyészség a Szaúd Mohamed al-Marzúkival június elején, Újszegeden történtekkel kapcsolatban.

Az egyesült arab emírségekbeli sakkvezető azt állítja, hogy a rendőrök bántalmazták a Tisza-parti városban – közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. A meghallgatások során a két gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését – mondta az estig tartó eseményről a szóvivő.

Az egyik rendőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és súlyos testi sértés bűntettével, a másikat ezeken felül közúti veszélyeztetés bűncselekményével gyanúsítják. Harmadik társukat tanúként hallgatták meg.

A szóvivő elmondta, a következő időszakban szakértői véleményeket várnak, melyeket összevetnek a vallomásokkal. Azt követően döntenek az eljárás következő lépéseiről.

Az egyesült arab emírségekbeli sportvezető a tizennyolc éves Szálim Abdur-Rahmánt kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra.

Szaúd Mohamed al-Marzúki korábban közölte, nem kíván nyilatkozni a magyar sajtónak; a kórház az állapotáról sem adhatott felvilágosítást.

Az arab ország The National című lapjának korábbi beszámolója szerint a férfinak a bántalmazás során öt bordája tört el, a mellkasán és a hátán több zúzódás keletkezett, és asztmás lévén a verés közben rövid időre a légzése is leállt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az újságcikkre reagálva közölte, a hatályos jogszabályok alapján a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban kizárólag az ügyészség adhat tájékoztatást. Szenti Szabolcs akkor úgy fogalmazott, a sajtóban megjelent nyilatkozatokat a CSMRFK akkor sem kommentálhatja, ha egyébként szívesen tenné, mivel több állítást cáfolni tudna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik