Belföld

Kávés siker után 16 milliós lopás

Február óta mintegy 16 millió forint értékben követett el lopást egy többfős társaság. A bűncselekménysorozatnak június végén a győri nyomozók vetettek véget.

Az események mozgatója az a 28 éves biztonsági őr volt, aki a bűncselekmények alkalmával szolgálatot teljesített a Hűtőház utcai raktárbázison.

Az első raktárfeltörés – ahonnan két társával mintegy nyolcmillió forint értékben vitt el kávét –  sikerén felbuzdulva további bűncselekmények következtek.  A gönyűi férfi „leváltotta” tettestársait. Két új társa közül az egyik a helyi kisbolt tulajdonosa lett, akinek a lopott kávé egy részét eladta. Vele később mindenegyes bűncselekményt követően felezték az eltulajdonított árut.

A gönyűi, nagyszentjánosi és bársonyosi érdekeltségű férfiaknak többrendbeli betöréses lopás írható a számlájára.

Több alkalommal „fejtettek le” 50 literes edényekbe gázolajat a raktárterületen várokozó mozdonyokból. Volt egy alkalom, amikor megzavarták őket, így mindent hátrahagyva, üres kézzel kellett a helyszínről elmenekülniük.

Máskor, egy kávéval megrakott raktárépület kiürítésénél, az ajtóról a lakatot leverték, egy teherautóval az épület ajtaja elé álltak és közvetlenül a szállító járműbe pakolták be a kiváló minőségű árut, melyet az ár – 10.000,-Ft/kg – mintegy negyedéért adtak tovább. A pakolás befejeztével aztán az ajtót gondosan visszazárták az általuk vitt lakattal, hogy az illegális kiürítésről a tulajdonos minél később szerezzen tudomást.

A 20-30 év közötti gyanúsítottak mindent vittek, ami a Hűtőház utcai raktárterületben mozdítható volt: nyitott pótkocsiról hat darab turbófeltöltőt, egy másik raktárépületből hegesztőgépet, gumikábelt, apró dolgokat, fémhulladékokat.

A hat férfi – öt elkövető és egy orgazda – gyanúsítottkénti kihallgatásuk alkalmával részletes beismerő vallomást tett.

Velük szemben a Győri Rendőrkapitányság jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Ennek büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik