Belföld

Két millió = egy faház

1978 óta szolgál a gyerekek szabadidős programjainak otthonául a Győrújbaráti Gyermektábor. A kempingben a tavalyi felújítások után, most újabb hat faház öltözött új köntösbe.

Mindenhol jó, de legjobb a táborban – mondják azok a gyerekek, akik már valaha jártak az 1978-ban épült Győrújbaráti Gyermektáborban. Az elmúlt években azonban a táborozók kényelmét szolgáló faházak folyamatosan amortizálódtak, így szükségessé vált megkezdeni felújításukat. Tavaly összefogással nyolc épület öltözött új köntösbe, most pedig további hatot festettek ki, az ajtókat, ablakokat hőszigeteltre cserélték, s elvégezték a szükséges famunkákat is. Mindez persze nem jöhetett volna létre, ha nem állnak a jó ügy mellé olyan vállalkozások, amelyek támogatják az elképzeléseket.

Nagy örömünkre szolgál, hogy újabb felújítást ünnepelhetünk itt Győrújbaráton. Egy-egy faház felújítása 2 millió forintra tehető, így mindenképpen köszönet illeti azokat a cégeket, akik segítettek az önkormányzatnak a beruházás kivitelezésében. A táborban 2700 gyermek nyaral az idén, és szerencsére azok is itt tudnak tölteni néhány éjszakát, akik kevésbé jó anyagi körülmények között élnek” – mondta Dr. Somogyi Tivadar, alpolgármester.

A gyerekek természetesen nagyon örültek az elkészült házikóknak, a kulcsokat a lurkók személyesen vehették át a felújító cégek a Büchl, a Graboplast, az Alcufer, a Vill-Korr Hungária, az OTP Bank, a Duna Takarék és a Pannon-Víz, valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. képviselőitől, és természetesen az alpolgármestertől.

A felújítások ezzel nem állnak meg, hiszen vannak terveink a jövőre nézve. Mindenképpen szeretnénk a főépületet és a vizes blokkokat is renoválni, valamint egy új foglalkoztató helyiség kialakítása is az elképzelések között szerepel” – hangsúlyozta Fehérné Bocska Erzsébet, a tábor vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik