Belföld

Focimezeket csempésztek volna a szlovákok

NAV(210x140)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)
NAV(210x140)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei hétfőn közúti ellenőrzést tartottak Nagylak térségében, és egy szlovák tehergépjárműben hamis árut találtak.

A pénzügyőrök a járművet felnyitották és arra lettek figyelmesek, hogy a ruházati termékek között világmárkák logojával ellátott termékek is vannak, ezért tételes vizsgálatot tartottak – mondta a Szeged24-nek Némedi Vaga Éva, a NAV Dél-alföldi régiójának sajtóreferense.  A szigorított ellenőrzéskor a rakományból előkerült összesen 520 db, szerzői jog alatt álló Eb-focimez, valamint 7.739 db márkavédett jelzésű termék – szabadidő ruha, farmernadrág, alsónadrág, férfi ing, póló, sál, öv.

A szakértő előzetes véleménye alapján valamennyi focimez szerzőjog alá esik, a többi ruházati termék hamisítvány, azok forgalomba hozatalához nem rendelkeznek a jogtulajdonosok engedélyével.

A pénzügyőrök a több mint 31 millió forint piaci értékű ruhaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók ismeretlen tettes ellen szerzői jog megsértése, valamint áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik