Belföld

Kis Andreát indítja Hódmezővásárhelyen az MSZP

mszp-logó (mszp-logó vágott)
mszp-logó (mszp-logó vágott)

Kis Andrea tanárt indítja az MSZP a hódmezővásárhelyi polgármesteri tisztségért az őszi időközi választáson.

A baloldali jelölt a gazdasági problémák megoldása mellett a legfontosabb feladatok között említette a demokratikus közélet megteremtését, amely által szerinte az élet minden területén változásokat lehetne generálni. Hozzátette, hogy kulcskérdésnek tartja az oktatás és a sport támogatását. Kis Andrea az ellenzéki erőket összefogásra szólította fel.

Kis Andrea a városban tanárként dolgozik, emellett jogot tanul. 1999 őszén lépett be az MSZP-be, 2000-ben az időközi önkormányzati választáson képviselőjelöltként indult, 2010-ben polgármesteri kihívója volt Lázár Jánosnak. Az MSZP bejelentésével egy időben ülésezett a helyi választási bizottság, amely szeptember 2-ára, vasárnapra tűzte ki az időközi polgármester-választást.

A választás kiírására azért volt szükség, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-ától a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen polgármesteri tisztségével.
A polgármester-választásig – az önkormányzati törvény és a helyi szervezeti és működési szabályzat alapján – Almási István alpolgármester látja el a városvezetői teendőket.

Lázár János a hódmezővásárhelyi közgyűlés május 25-ei rendkívüli ülésén, amikor Orbán Viktor “kikérte” őt a város lakóitól, jelentette be, hogy elfogadja a kormányfő felkérését a Miniszterelnökség államtitkári posztjára, és a törvényes határidőn belül megszünteti a két tisztség közötti összeférhetetlenséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik