Belföld

Sorozatos panamákat gyanít az MSZP Miskolcon

simon-gábor (simon gábor, )
simon-gábor (simon gábor, )

Hetvenhét ügyben tett feljelentést a szocialisták városi elnöke. Simon Gábor szerint saját híveit hízlalta a miskolci városvezetés. A megyeszékhely polgármestere cáfol.

Több mint ötven esetben hűtlen kezelésről lehet szó. Elsősorban a fideszes városvezetés tanácsadói szerződéseit tartják gyanúsnak, de a 38 milliárdos villamosprojekt során is tapasztaltak szabálytalanságokat – mondta el Simon Gábor pénteken Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság előtt tartott tájékoztatón.

Több olyan tanácsadói, marketing- és könyvvizsgálói szerződést is megkötött a miskolci városvezetés, amelyekre vagy nem volt szüksége a városnak, vagy nem abban a formában kellett volna elkészíteni, ahogy tették. A megállapodások egy része a városvezetéshez közel álló vállalkozásokat hozta kedvező helyzetbe – tette hozzá az ellenzéki politikus.

Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere a Hír TV Rájátszás című műsorában csütörtökön azt mondta, “egy szó sem igaz abból”, amit az MSZP állít, minden vád “lebegtetett”, és nem tartalmaz konkrétumokat. Elmondása szerint 2010-ben megdöbbentek azon, hogy a város milyen gazdasági helyzetben van, 74 ügyben később feljelentést is tettek, de ezek még nem kerültek vádemelési szakaszba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik