Belföld

Navracsics: Nem méricskéljük egymást

navracsics tibor (navracsics tibor, )
navracsics tibor (navracsics tibor, )

A kormány egységes testület, ahol nincsenek második és harmadik emberek, hanem mindenki egy területért felel - állítja a miniszterelnök-helyettes.

Nem vívok presztízsharcot – jelentette ki Navracsics Tibor a Magyar Hírlapnak adott interjúban. Mint mondja, a kabinetben nem méricskélik egymást, hanem dolgoznak.

„Magyarország stabil demokrácia. Miközben sorra buknak meg európai kormányok, itt két éve erős, kétharmados többség irányít” – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Szólt arról is, hogy Magyarországon az antiszemitizmus semmivel sem elterjedtebb, mint bármely más nyugati országban. A korrupcióval kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „nincs más választásunk, mint a közszféra megtisztítása”.

A Tobin-ügyről

Ami az ír gázoló ügyet illeti, Navracsics bízik abban, hogy az ír igazságügy-miniszterrel és az Európai Bizottság igazságügyi felelősével tervezett személyes találkozón sikerülhet megoldást találni, bár – mint hozzáfűzte – nincs sok esély, hiszen megszületett a jogerős ítélet.

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter erről azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke, igazságügyi felelőse előző nap hozzá eljuttatott válaszlevelében közölte: találkozót hív össze a következő hetekben az ír és a magyar hatóságok között annak megvitatására, hogy mi okozta az európai elfogatóparancs “egyértelműen rossz működését” az ír gázoló ügyében. “Én most optimista vagyok, talán sikerül megoldást találni” – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik