Belföld

A szegediek taroltak a határrendészeti versenyen

határrendészek (határrendészek versenye)
határrendészek (határrendészek versenye)

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola oktatóiból álló csapat nyerte az első ízben megrendezett határrendészeti járőrversenyt szerdán a Csongrád megyei Kiszomboron.

A napi munkához kapcsolódó feladatokból összeállított megmérettetésen a második a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőr-főkapitányság I-es, a harmadik pedig a Békés megyeiek I-es csapata lett – tájékoztatták a szervezők a Szeged24-et.

A „Földön, vízen, levegőben” elnevezésű rendezvényre főként a határrendészeti területen szolgáló rendőrök neveztek az ország minden részéből. Tudásukról 8 állomáson, elméleti és gyakorlati feladatok keretében kellett számot adniuk.

A 15 km hosszú pályán – melyből közel 5 km-t gyalogosan teljesítettek – többek között okmány- és eszközismereti, valamint elsősegélynyújtási kérdésekre adtak választ, míg gyakorlati tapasztalataikat a jármű- és terepkutatási feladatok során kamatoztatták.

Az utolsó csapat beérkezésekor már nagy volt az izgalom és a kíváncsiság az elérthelyezésekért. A harmadik helyre futott be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 1. számú csapata, míg másodikként ért célba Szabolcs – Szatmár – Bereg megye 1. számú csapata. Az első helyért járó díjat a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola diákjai “zsebelték be” remek teljesítményükért. A dobogósoknak járó üvegemlékplakettet és a környező települések önkormányzatai által felajánlott ajándékcsomagokat Dr. Lukács János r. dandártábornok úr mellett Dr. Vas Gizella r. ezredes asszony, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője adta át, valamint gratulációját fejezte ki Szegvári Ernőné asszony, Kiszombor nagyközség polgármestere és Marosvári Attila, Makó város alpolgármestere is. A nap végén valamennyi résztvevőt emléklappal jutalmaztak a verseny sikeres teljesítéséért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik