Belföld

Negyedszázados a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál

néptánc-fesztivál (Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál)
néptánc-fesztivál (Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál)

Szegeden július 6-14. között rendezik meg a 25. Nemzetközi Néptáncfesztivált.

Novák Ferenc koreográfusnak köszönhető, hogy a folklór a Szegedi Szabadtéri Játékok részévé vált. Ezúttal is ő jelölte ki azokat az együtteseket, melyek szerepelhetnek a fesztiválon, így már biztos, hogy Budapestről Bihari János és a Vasas Művészegyüttes Tánckara részt vesz a mulatságon. A produkció gerincét a Szegedi Táncegyüttes produkciója fogja adni, valaminti tt lesz még Szegedről a Délikert Napsugár Táncegyüttes is. A Népi Táncegyüttestől is jönnek táncosok, akik az idősebb korosztályt képviseltetik majd a táncjátékban – mondta Simoncsics János.

Az ünnepségen mindenki megmutathatja az étvágygerjesztő táncát.”- folytatta a főszervező. Köztük a külföldi együttesek is, melyek tudásukat a város különböző helyszínein mutatják be. Ezekre a rendezvényekre a belépés ingyenes.

A menettánc a Reök Palotától indul, s a Móra Ferenc Múzeumig tart. A megnyitó helyszínéül a Múzeum lépcsőit választották, míg a fő attrakciót a Dóm téri Szegedi Szabadtéri Játékok részeként tekinthetjük meg július 13-14-én. Esőnapnak a július 15. (vasárnap) választották.

A táncjátékot olyan ismert szereplők is színesítik, mint Csuja Imre (vőfély szerepében), Novák Péter (násznagy), Herczku Ágnes (énekmondó), valamint még sokan mások.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik