Belföld

Rózsás hangulatban indult a Közgyűlés

A szőregi általános iskolások rögtönzött kultúrműsorral invitálták a képviselőket a Rózsaünnep szombati rendezvényeire, ennek ellenére a hangulat nem rózsás a teremben.

Egy csoport kisgyerek lépett be a díszterembe az ülés előtt, és rögtönzött előadás keretében hívtak meg mindenkit a Szőregi Rózsaünnepre. A rózsaosztás és a kötelető puszik után kezdődhetett az érdemi munka. Solymos László alpolgármester röviden értékelte az Orbán-kormány két évét, amit nem követett ováció a kormányoldalon.

Ennél is jobban érdekelt mindenkit, vajon tényleg kirúgják-e Miklós Pétert, a SZINT Kft. ügyvezetőjét, aki esetében a városvezetés vélelmezi, hogy az összeférhetetlenség megállapításánál a jogviszony fennállta a meghatározó, és nem a tényleges munkavégzés. Ezért javaslatot tettek a SZINT Kft. ügyvezetőjének azonnali visszahívására, és pályázat kiírására.

Az ügy előzménye, hogy négyen pályáztak tavasszal a Móra Ferenc Múzeum élére. Köztük a 31 éves, történész–teológus végzettségű Miklós Péter, a szegedi KDNP ügyvezető elnöke, a Fidesz kulturális tagozatának megyei elnöke, aki tavaly április óta a SZINT Szegedi Intézménytakarító Kft. ügyvezető igazgatója. Miklós előtte négy évig a Móra-múzeumban dolgozott, de cégvezetői kinevezése óta fizetés nélküli szabadságát tölti a múzeumban, amelynek még jelenleg is munkatársa. Az ügyet mindenesetre zárt ülésen tárgyalják a képviselők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik