Belföld

Özönvízzel tört be a hidegfront

vihar (vihar)
vihar (vihar)

Hatalmas égiháborúval érkezett az enyhülés. A nap folyamán további heves zivatarokra számíthatunk.

Csütörtök délután nyugat felől megérkezett a beígért hidegfront az országba. Éjjel már több régióra hatalmas eső zúdult. A viharkárok miatt hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok az esztergomi, és jelentős késéssel a miskolci vonalon. A fővárosi tűzoltók néhány óra alatt kéttucatnyi riasztást kaptak. Egyikük még életet is mentett.

Az időkép.hu radarján jól látszik, hogy egy masszív zivatarlánc vonul át hazánkon. Az Országos Meteorológiai Szolgálat első- és másodfokú riasztást adott ki az elkövetkezendő órákban várható heves zivatarok miatt az ország középső területére. A nap folyamán aztán a vihar kelet felé vonul, ezért narancsszínű figyelmeztetést adtak ki tíz megyére, négy másikra pedig citromsárgát a várható felhőszakadások miatt.

Pénteken tehát sok eső lesz, de a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is valószínű. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 18 és 23, délután 26 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton már csak a középső és déli, délkeleti tájakon lehet elszórtan zápor, zivatar, máshol sok napsütés várható. Keleten és a Dunántúlon élénk, olykor erős lesz a szél, 25-30 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Vasárnap napos, igazi nyári idő vár ránk, kevés felhő lesz az égen, csapadék sehol sem valószínű. Gyenge légmozgás mellett 30 fok körüli csúcsokra számíthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik