Belföld

Mesterházy feljelentette az ismeretlen tettest

mesterházy-attila (mesterházy attila, )
mesterházy-attila (mesterházy attila, )

Lapunk információi szerint a pártelnök feljelentette a miniszterelnökségi államtitkárt, Lázár János azon kijelentésével kapcsolatban, mely szerint „külföldi, amerikai érdekcsoportok pénzelik” az MSZP-t és az LMP-t.

A Hír24 információi szerint Mesterházy Attila szocialista pártelnök megtette a korábban beígért feljelentést, bár nem személyesen Lázár János, hanem ismeretlen tettes ellen. A feljelentés oka, hogy Lázár korábban kijelentette, az Országgyűlésben olyan pártok ülnek, amelyeket „külföldi, amerikai érdekcsoportok pénzelnek”, majd nevesítette is az LMP-t és az MSZP-t. Lapunk információi szerint a pártelnök a fejlelentést hivatalos személlyel szemben nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületésértés, rágalmazás tárgyában tette meg a BTk 179/180 paragrafusa alapján.

Mesterházy Attila még aznap sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy visszanézik az üléstermi felvételt, s ha Lázár valóban azt mondta, amit, az MSZP jogi úton vesz elégtételt. A „visszanézés” azóta megtörtént, s eredményeképpen Mesterházy Attila pártja vezetőjeként megtette a rendőrségi feljelentést.

Lapunk kérdésére a szocialista politikus megjegyezte, igazából edukációs cél vezeti: „Lázár Jánosnak is meg kell tanulnia, hogy egy európai demokráciában minden tettnek következménye van.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik