Belföld

Magyarországra jön az Euronews

Budapesten nyit irodát az európai hírcsatorna, amely 155 országban sugároz műsort.

Az 1993-ban alakult európai hírcsatorna gyors ütemben fejlődik, már több mint 350 millió háztartásban van jelen. Most tovább bővíti hálózatát: irodát nyit Athénban és Budapesten. Mindkét helyen a hazai nézőkre is számítanak, görögül és magyarul is lesznek műsorok.

A tizenegy nyelven sugárzó csatorna több milliárd embert ér el a világon, részben annak köszönhetően, hogy szállodákban, repülőtereken és a nemzetközi légitársaságok fedélzetén is nézhető. A televízió programját világszerte sugározzák kábelen, digitális műholdon és földfelszíni terjesztésben. A csatorna ezenkívül megtalálható a mobilszolgáltatók kínálatában, ADSL/szélessávú internet hálózatokon is. Az Euronews 2007 óta elérhető a YouTube-on is.

Az Euronewsnak nyolcszáz munkatársa van, közülük négyszáz újságíró. A televízió félóránként publikálja a legfrissebb hírösszefoglalóját, melyet részletes üzleti, európai és sportprogramok, valamint a legfontosabb európai sajtóorgánumok főcímeinek áttekintése követ.

Az Euronews fontosnak tartja, hogy az emberek ne csak az amerikai, illetve brit dominanciájú hírtelevíziókból szerezzenek információkat – mondta Michael Peters, a csatorna vezérigazgatója az Európai Parlamentben, és egyben megköszönte az Európai Unió anyagi támogatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik