Belföld

Milliók várnak a győri vállalkozásokra!

A válságos időszakban is partner a kamara. Ennek egyik kézzel fogható bizonyítéka az a pályázati program, melyet kedden jelentett be a szervezet vezetősége.

Ebben a válságos időszakban a gazdaság legkiszolgáltatottabb résztvevői a mikro- és kisvállalkozások, így muszáj segíteni a munkájukat. A kamara mérlegelve a lehetőségeket, egy vissza nem térítendő támogatást ajánlott fel a tagvállalatoknak” – így kezdte beszédét Milhalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kedden, a székház Panoráma termében tartott sajtótájékoztatón.

A szervezet vezetői egy most megjelent, 32 milliós forrással bíró projektet jelentettek be, melyre azok a mikro, kis- és középvállalkozások pályázhatnak, akik tagjai a kamarának. A Gazdaságfejlesztési Programban 8 területen indulhatnak a cégek, így az iparjogvédelemhez, az elektronikus csomagokhoz, a minőségirányításhoz, a pályázatkészítési és képzési valamint mesterképzési költségekhez, a gyakorlati képzéshez és az üzleti kapcsolatépítéshez kaphatnak támogatást.

Az igénybe vehető forrás felső határa, a vállalkozó által befizetett előző éves tagdíj ötszöröse, új belépőknél az idei év tagdíjának ugyancsak ötszöröse. A legalacsonyabb összeg 10 ezer forint, de a kamara számításai szerint, társaságonként 50-75 ezer forint között fog mozogni a folyósított támogatás. Jelentkezni december 1-jéig lehet, illetve addig, amíg a 32 milliós keret rendelkezésre áll, a beérkező pályamunkákat sorrendben fogja elbírálni a munkacsoport.

Az érdeklődőknek egy nagyon egyszerű adatlapot kell kitölteniük a tervezett fejlesztésről, és ezt személyesen a székházba, vagy e-mail-en a palyazat@gymskik.hu címre kell eljuttatniuk a megadott határidőre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik