Belföld

Alkoholtilalmat szeretnének a szegedi fideszes képviselők

pub (pub, )
pub (pub, )

Belvárosi képviselők kezdeményezésére készült indítvány értelmében a nagykörúton belül a Tisza vonalában nem lehet majd este 22 órától reggel 6 óráig alkoholt árusítani.

Három Fidesz-KDNP-s belvárosi képviselő, Farkas László, Gyimesi László és Haág Zalán kezdeményezésére Gyimesi László tanácsnok önálló indítványt nyújt majd be a június 23-i közgyűlés elé, melyben a nagykörúton belül és a Tisza vonalában, a belvárosban működő összes üzletben korlátozná az alkohol árusítását: este 22 órától reggel 6-ig lenne tilos szeszes italt árulni.

Rengeteg panasz érkezett hozzánk, hogy csoportokba szerveződve, a nyári időszakban szinte minden nap hangoskodnak, randalíroznak, üvegeket törnek fiatalok a belvárosi éjszakában. A belvárosi élettel együtt jár, hogy rendezvények, fesztiválok idején hangosabb az utca éjszaka is, de a napi rutinná váló részeges üvöltözés már komolyan zavarja az itt lakók nyugalmát, a pihenéshez való jogukat. Hiába van élő rendelet a 18 év alatti alkoholfogyasztás és közterületen történő italozás tiltásáról, ha azt az adott hatóságok nem képesek hatékonyan betartatni, ellenőrizni, nem sok visszatartó ereje van, ezért kell lépni valamit az ügyben” – jelentette ki Haág Zalán.

Pécs, Debrecen már élt ezzel a lehetőséggel és kedvező tapasztalatokkal rendelkeznek. Mivel ennek a rendeletnek a célja nem az, hogy a szegedi éjszakai szórakozást, a bulizást gátolja, épp ezért a vendéglátóhelyekre és a fesztiválokra nem vonatkozik a korlátozás” – fűzte hozzá Gyimesi László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik