Belföld

Szegeden is hőségriadót rendeltek el

Mobil ivókutakat kell állítani, de két párakapu, locsolóautó és több nyilvános légkondicionált helyiség is segíti az enyhülést a kánikulában Szegeden.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország egész területén 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható, ezért II. fokú hőségriasztást adott ki. Botka László polgármester ennek megfelelően Szegeden az alábbi – visszavonásig érvényes – határozatot hozta:

TILOS a bölcsődékben, óvodákban, valamint gyermektáborokban a gyermekeknek olyan szabadtéri foglalkozásokat tartani, ahol közvetlen tűző napnak vannak kitéve. A foglalkozásokat szellős, árnyékos helyen kell megtartani.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodjon Szeged belterületi útjainak a nappali és éjszakai órákban locsolóautókkal történő hűtéséről.

A Védelmi Bizottságnak elrendelem a meteorológiai előrejelzések nyomon követését, a folyamatos kapcsolattartást a katasztrófavédelemmel, valamint azt, hogy a www.szegedvaros.hu honlapon tegye közzé a városban elérhető, nyilvánosság számára igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.

Szeged város 43 üzemelő ivókútja mellett működjön három mobil ivókút az alábbi helyeken: Mars tér, Aradi vértanúk tere, Tarján víztorony tér, valamint a Klauzál téren és a Mars téren 1-1 párakaput állítsanak fel.

A továbbiakban a polgármester felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy mindenki, de különösen az idősek, szívbetegek fokozottan tartsák be az ajánlott egészségügyi szabályokat, kerüljék a forró, levegőtlen helyeket, a tömeget, lehetőség szerint a legmelegebb órákban ne tartózkodjanak a szabadban és fogyasszanak minél több folyadékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik